Schotse kwarteleieren met gevulde radijzen

Ingredienten
  • 12 kwartel eieren
  •  300 g kippegehakt/ farce
  •  1 tl verse gember, geraspt
  •  1 el verse bieslook, fijngeknipt
  •  1 tl dijon mosterd
  •  30 g bloem
  •  1 ei losgeklopt
  •  ½ kop droogbrood kruim of paneermeel
  •  frituurpan

1. Doe de eieren in een pan met ruimwater en wat zout. Roer zachtjes
door het water tot het kookt (zo komen de dooiers in het midden
van de eieren te zitten). Laat het water 5 min koken, giet de eieren
af en laat ze in een kom koud water afkoelen.
2. Maak de farce. Meng gehakt, gember, b ieslook en mosterd. Pel de
eieren en wentel ze lichtjes door de bloem.
3. Verdeel gehakt in twaalf porties. Breng met vochtige handen een
laag gehakt rond de eieren aan. Bestrijk de eitjes met losgeklopt ei
en rol ze door het broodkruim/paneermeel. (schud het teveel af)
4. Verhit de olie in de frituur pan en frituur de eitjes goudbruin. Laat ze
uitlekken op keuken papier en serveer warm (doorgesneden of heel)
NB: De eitjes kunnen 4 uur van te voren gemaakt worden en afgedekt in
de koelkast worden bewaard. Frituren vlak voor het serveren bv met
schijfjes limoen en bieslook.
Radijzen met verse room kaas

Ingredienten

  •  1 bundel grote radijzen
  •  100g roomkaas/mon chou
  •  1 bosje peterselie
  •  ½ teentje knoflook
  •  1 el olijfolie

1. Was en droog de peterselie. haal er de blaadjes af en hak ze fijn. Pel
de knoflook en hak ook die fijn.
2. Mix de verse kaas met de olijfolie, de peterselie, de knoflook, peper
en zout. Zet dit opzij.
3. maak de radijzen schoon, maar laat de kroontjes eraan. Snij ze iets
onder het kroontje door. bewaar de hoedjes.
4. Doe 1 theelepel verse kaas op elke radijs. Zet er de hoedjes weer
open schik de radijzen op het bord. Dien koud op

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie