Trifle

Met huisgemaakte vanille vla en witte chocolade roomijs

Ingredienten

  •  150 gram chocolade brownie cake
  •  300-gram chocolade tabletten of pure chocolade reep. 600 gram koksroom
  •  1 dl tia maria
  •  200 gram walnoten

Custard

  •  400 ml melk
  •  120 ml slagroom
  •  vanille stokje
  •  60 gram kristalsuiker 6 eidooiers
  •  1 eetlepel maizena
  •  150 gram witte chocolade

Witte chocolade roomijs

  •  8 dl volle melk
  •  160 g griessuiker
  •  8 eidooiers
  •  360 g witte chocolade Callebaut Excellent W of Select W2
  •  60 cl witte rum
  •  60 g gebroken en geroosterde cacaokernen

Bereidingswijze ijs

  1. Bereid een anglaise van de melk, room eidooiers en suiker.
  2. Laat er de chocolade in smelten, voeg de cacaonibs toe, samen met de rum en laat 1 dag rijpen.
  3.  Draai af in de ijsmachine.

 
Bereidingswijze vanille vla

  1.  Doe de melk en room in een pan en voeg het gespleten vanille stokje toe. Breng dit
  2. aan de kook en zet aan de kant.
  3.  Doe de eidooiers in een keukenmachine en voeg de suiker en de custard toe breng
  4. het al kloppend tot een luchtig geheel.
  5.  Voeg langzaam het melk/room mengsel toe en giet het terug in de pan.
  6.  Breng het weer langzaam op de juiste temperatuur tot het geheel hangend wordt.
  7. Zet de vanille via dan in de koelkast.

Dresseren

  1.  Gebruik vier mooie whisky glazen.
  2.  Snijd de brownie in blokjes en doe deze in de glazen besprenkel met Tia Maria
  3.  Maak van de room en de chocolade een saus en giet dit over de brownie’s
  4.  Brokkel de walnoten en strooi deze over de nog warme chocolade.
  5.  Zet het geheel koud!
  6.  Zodra het is afgekoeld doe dan de koude vanille vla erover verdelen.
  7.  Zet wederom terug in de koeling.
  8.  Sla nog 2 dl slagroom op en doe dit weer bovenop de vanille vla.
  9.  Maak van de witte chocolade roomijs mooie quenelles.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie