Salade met gegrilde asperges

De asperge tijd is weer aangebroken. You love it or you hate it. Probeerde ook eens een wat andere bereidingswijze dan alleen de klassieke Asperges met ham & ei. De gegrilde smaak van de asperge is totaal anders maar het is een heerlijke afwisseling. Je kunt hiervoor witte asperges gebruiken maar ook groene of een combinatie van beide

 

Keuken: Nederlandse keuken

Ingrediënten:

  •  750 gram asperges witte en/of groene,
  •  200 gram gemengde sla,
  •  200 gram feta verkruimeld,
  •  100 gram bacon,
  •  2 appels in plakjes,
  •  2 lente uitjes in ringetjes,
  •  handvol walnoten,
  •  roerbak olie.

voor de dressing:

  •  3 eetl. olijfolie,
  •  1 eetl. balsamico,
  •  1 eetl. citroensap,
  •  1 theel. mosterd,
  •  1 theel. honing,
  •  zout & peper.

 Bereiding:

  1.  verdeel de sla over de borden.
  2.  verdeel de feta, de walnoten, en de lente ui over de borden.
  3.  gril de asperges (5 min.) de bacon en de appel en verdeel dit alles over de orden.
  4.  Giet de dressing eroverheen.

 

Print Friendly, PDF & Email