Mousse van asperges met zalmeitjes.

Keuken: Nederlandse keuken

Soort: Voorgerecht  voor 4 personen

Smaak: Hartig

Ingrediënten:

  • 125 gr. Witte asperges
  • 3 blaadjes gelatine of 1 -1½  gram agar agar
  • 1 dl room
  • 4 tl zalmeitjes
  • peper en zout
  • suiker

Bereiding:

  1. Schil de asperges goed en halveer ze. Was de schillen.
  2. Breng water aan de kook met wat zout en een schepje suiker. Doe de schillen met de asperges in het kokende water en kook goed gaar in  ( ca. 15-20 minuten)
  3. Week intussen de gelatine in koud water.
  4. Neem de asperges uit de pan en laa

     

    t het kookvocht circa 5 minuten inkoken. Haal hierna de schillen er ook uit).

  5. Neem 1 dl van het kookvocht ( de rest wordt niet gebruikt tenzij je het vocht gebruikt om nog een soep van te maken.
  6. Los de geweekte en goed uitgeknepen gelatine op in het warme kookvocht.
  7. Doe de asperges in de blender, voeg het kookvocht en de room toe en pureer tot een gladde massa.
  8. Controleer de smaak, voeg naar wens zout en of peper toe.
  9. Verdeel het over 4 kleine schaaltjes of glaasjes en laat  3 tot 4 uur op stijven in de koeling. ( gebruik als je niet zoveel tijd hebt ipv gelatine de agar agar.)
  10. Neem de glaasjes uit de koeling voor het serveren en laat op kamertemperatuur komen.
  11. Garneer de glaasje voor het serveren met de zalmeitjes.

 

Print Friendly, PDF & Email