Saganaki (Garnalen in tomatensaus)

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • 12 roze garnalen
  • 1 plak feta of fetablokjes
  • 2 uien fijngesneden
  • ½ bos worteltjes
  • ½ bos selderij
  • 2 1aurierblaadjes
  • 1 dl. tomaten puree
  • 1 g1aasje cognac
  • 1 liter visbouillon (van poeder)
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 4 tenen knoflook

Bereiding

  1. Maak de groenten en knoflook fijn.
  2. Bak de uien tot ze glazig zijn en voeg alle ingredienten voor de saus toe. Laat het doorsudderen tot de wortelen gaar zijn.
  3. Haal de saus door een fijne zeef.
  4. Verdeel de garnalen over de ovenschaaltjes en giet saus eroverheen.
  5. Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven op de hoogste stand. Leg na 10 minuten de feta op de schaaltjes. Na 5 minuten, als de feta gesmolten is, is de schotel klaar .

Serveren met warm stokbrood of knoflookbrood.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie