Dolmathakia (Gevulde wijnbladeren)

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • 20 wijnbladeren
  • 125 gram gehakt half om half
  • 1 tomaat ontveld
  • ½ rode ui
  • 1 el tomatenpuree
  • zout en peper
  • stukje mergpijp van ± 3 cm
  • ½ kopje rijst (gewone )
  • 1 ei
  • wat citroensap
  • olijfolie

Bereiding

  1. Spoel de bladeren af onder stromend water.
  2. Leg ze daama in een pan met kokend water met zout en zet deze weg, na vijf minuten de bladeren koud spoelen en uit laten lekken.
  3. Gehakt aanmaken met peper en rout en de ongekookte rijst en de klein gesneden tomaat zonder zaadjes.
  4. Vullen van de bladeren.
    1. Leg de bladeren met de nerven naar beneden voor u.
    2. Leg de vulling onder het midden van het blad.
    3. Vouw de twee zijpunten naar elkaar toe.
    4. Rol de dolma van onderaf stevig op.
  5. Leg op de bodem van een pan wat lege wijnbladeren en het mergpijpje.
  6. Leg de gevulde bladeren in de pan giet er een klein scheutje olijfolie op en vul het aanmet water totdat de bladeren net onderstaan.
  7. Verzwaar de massa met een bord en doe een deksel op de pan.
  8. Breng bet aan de kook op matig vuur, en laat het daarna op een laag pitje ongeveer een uur zacht sudderen.
  9. Eiwit stijfkloppen en dan het eigeel toevoegen en dan nog wat citroensap. Wat van het kookvocht toevoegen en hiervan iets over de uitgelekte dolmades gieten.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie