Rode mul met couscoussaus & aardappelmousseline

4 personen

Ingredienten:

  • 100 gr aardappel
  • 30ml room
  • 1el boter
  • 1tl melk
  • 25 gr pitloze zwarte olijven, met warm water gewassen
  • 1 kleine stengel rabarber
  • 2 el suiker
  • 100 gr pompoen, in blokjes
  • mespunt Ras El Hanout ,of meer naar smaak
  • 1 el kippenfond
  • 1 zakje verveinethee (verbane citroen)
  • enkele takjes koriander
  • 1 el couscous
  • 2-3 el olie
  • 4 rode mullen

Bereiding:

  1. Kook de aarappelen gaar, wrijf twee maal door een fijne zeef of pureeknijper en meng met room, boter en melk. Breng op smaak met zout.
  2. Pureer de olijven met de staafmixer.
  3. Kook de rabarber beetgaar met de suiker en enkele eetlepels water.
  4. Breng de pompoenmet de Ras El Hanout, kippenfond en verveinethee in 200 ml water aan de kook, laat de laatste minuten de koriander meekoken.
  5. Zeef alles eruit en kook in het kookvocht de couscous 5 minuten.
  6. Zeef de couscous eruit, breng het kookvocht op smaak met zout tot een couscoussaus.
  7. verhit olie en bak hierin elke rode mul in 2 minuten per zijde gaar, bestrooi met zout en peper naar smaak.
  8. Serveer de rode mul met de aardappelpuree, gepureerde olijf, rabarbercompote en couscoussaus.

 

Print Friendly, PDF & Email