Panna cotta met yoghurt en frambozen-proseccogelei

6 personen

Ingrediënten:

Voor de gelei

  • 400 gram frambozen uit de diepvries
  • 4 blaadjes gelatine
  • 500 cc prosecco
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram suiker
  • ½ theelepel vanillearoma
  • Poedersuiker om te bestrooien
  • Muntblaadjes voor de garnering

Voor de panna cotta

  • 250 ml slagroom
  • 250 ml griekse yoghurt(los geroerd)
  • 70 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 vanille stokje
  • Beetje citroensap

Bereiding:

  1. Laat de 4 gelatineblaadjes weken in koud water.
  2. Pureer de ontdooide frambozenmet 1 eetlepel water en duw met een pollepel door een zeef.
  3. Doe in een pannetje met de suiker en de prosecco, verwarm tot kookpunt.
  4. Knijp de gelatine uit en laat dit van het vuur af oplossen in de frambozenprutsiroop.
  5. Voeg de vanillearoma en de zaadjes toe. Laat even staan. Zeef het gelei mengsel, laat even afkoelen.
  6. Doe in een spuitfles.
  7. Zet kleine glaasjes scheef in een muffinbakvorm. Verdeel de frambozengelei over de glaasjes, zodat dit scheef opstijft. Zet ongeveer 3 uur in de koelkast.
  8. Gelatine blaadjes oplossen in koud water.
  9. Helft Slagroom verwarmen met vanillemerg en lege vanillestokje,als het kookt op  roeren.
  10. Vanille stokje verwijderen. Klop de andere helft van de slagroom lobbig, vermeng dit met de griekse yoghurt.
  11. Vermeng  met gelatine oplossing en voeg naar smaak wat citroensap toe.
  12. Doe de panna cotta in een spuitflesje, zet de glaasje weer recht en vul deze met de panna cotta. Laat dit weer opstijven.
  13. Garneer met poedersuiker en muntblaadje

 

 

Print Friendly, PDF & Email