Kabeljauwhaasje met smokey paprikahummus en zeekraalsalade

8 personen

Ingrediënten voor de vis

  • 8 kabeljauwhaasjes à 125 gr
  • 200gr. Pancetta
  • 4 el olijfolie extra virgine
  • 2 klontjes roomboter

Ingrediënten voor de paparikahummus

  • 400 gr. Kikkererwten
  • 2 à 3 rode paprika’s/295 gr gegrilde paprika (pot)
  • 1 tl gerookte paprika
  • 0,5 dl olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • Tahin naar smaak
  • Citroen naar smaak

Zeekraal salade

  • 150 gr Hollandse garnalen
  • Zeekraal(handvol)
  • Platte peterselie (handvol)
  • 1 el kappertjes
  • 0,5 citroen

Bereiden:

1. Hummus: grill de paprika’s. Pureer de (uitgelekte ) kikkererwten, paprika, knoflook en olijfolie tot een gladde massa. Breng op smaak met de tahin, citroensap, zout en peper.

2. Vis: bestrooi de vis met zout en peper, Leg 2-3 plakjes pancettanaast elkaar, iets overlappend. Leg hier een kabeljauwhaasje op en vouw de pancetta eromheen.

3. Zeekraalsalade: meng de ingrediënten door elkaar n breng op smaak met peper en zout.

4. Vis: verhit de olie in een koekenpan. Leg de stukjes vis er in en bak ze op een laag tot matig vuur tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg vlak voordat de vis gaar is, nog een klontje boter toe.

Serveren:

Verdeel de hummus in een lange streep over de voorverwarmde borden. Leg de kabeljauw erop en verdeel de zeekraalsalade over. Druppel er nog wat olijfolie over en wat verse peper.

Serveer er bv. Krokante aardappelschijfjes uit de oven bij met kruiden zoals rozemarijn en tijm.

 

Print Friendly, PDF & Email