Mast va kiar – Yoghurt met komkommer

Ingrediënten

 

  • Dikke griekse of turkse yoghurt 400 gram
  • 1 bos verse dille
  • 1 grote komkommer
  • Zout
  • Peper versgemalen
  • Garnering:
  • Verse muntblaadjes en of citroenmelisse

 

Bereiding

  1. de komkommer schillen, zaadlijsten wegnemen
  2. komkommer in piekleine blokjes snijden
  3. met zout bestrooid wegzetten
  4. de dille fijnhakken
  5. het vocht van de yoghurt gieten en de yoghurt losroeren
  6. de komkommer heel goed uitpersen
  7. de komkommer, de peper, de dille en de yoghurt mengen
  8. goed op smaak afmaken
  9. de yoghurtsalade in de koelkast zetten
  10. (naar smaak kan men de schaal inwrijven met een gehalveerd teentje knoflook)
  11. De yoghurtsalade in een diep bord of in schaaltjes doen
  12. Garneren met de blaadjes verse munt/melisse
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie