Baba Ganoush – Auberginedip Geplaatst op oktober 2, 2006 door Jurgen Ingrediënten 2 grote aubergines Komijnpoeder 2 theelepels 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel citroensap 2 teen knoflook uit de .knijper. 2 a 3 eetlepels tahina ( rook) zout Garnering: Basilicumblad ( ½ bosje) Olijfolie Paprikapoeder of rode cayennepeper Bereiding de aubergine steeltje verwijderen, de vrucht wassen en inprikken op diverse plaatsen met een vork de aubergine onder de grill leggen en keren tot het vel rimpelt (of in de glasvlam roosteren) de aubergine in de magnetron nagaren (10 minuten) voelen of de vrucht zacht is; zo niet de tijd verlengen met nog eens 5 minuten vruchtvlees uit het vel scheppen en fijn maken in de mengbeker van de keukenmachine met de tahina, de olijfolie en het citroensap op smaak afmaken met het het (rook-) zout, voor het serveren overdoen in een (of meer) schaaltje(s) en garneren met in reepjes gescheurd basilicumblad, de olijfolie bovenop sprenkelen en bestrooien met paprikapoeder of cayennepeper. Stukjes brood besmeren met of dippen in de baba ganoush