Baba Ganoush – Auberginedip

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines
  • Komijnpoeder 2 theelepels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 teen knoflook uit de .knijper.
  • 2 a 3 eetlepels tahina
  • ( rook) zout

Garnering:

  • Basilicumblad ( ½ bosje)
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder of rode cayennepeper

 

Bereiding

  1. de aubergine steeltje verwijderen,
  2. de vrucht wassen en inprikken op diverse plaatsen met een vork
  3. de aubergine onder de grill leggen en keren tot het vel rimpelt (of in de glasvlam roosteren)
  4. de aubergine in de magnetron nagaren (10 minuten) voelen of de vrucht zacht is;
  5. zo niet de tijd verlengen met nog eens 5 minuten
  6. vruchtvlees uit het vel scheppen en fijn maken in de mengbeker van de keukenmachine met de tahina, de olijfolie en het citroensap
  7. op smaak afmaken met het het (rook-) zout,
  8. voor het serveren overdoen in een (of meer) schaaltje(s) en garneren met in reepjes gescheurd basilicumblad,
  9. de olijfolie bovenop sprenkelen en bestrooien met paprikapoeder of cayennepeper.
  10. Stukjes brood besmeren met of dippen in de baba ganoush
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie