Groene soep

Ingrediënten

  • 1 kleine kip
  • 3,5 liter water
  • zout
  • peper
  • paar koriander stelen
  • 2 theelepels geplet korianderzaad
  • 1 gepelde sjalot
  • 500 gram spinazie
  • 1 teen knoflook
  • 1 lepel olijfolie
  • 1 eetlepel aardappelmeel aangemaakt met water
  • Partjes citroen

Bereiding

  1. Kip delen zonder vel met water zout, peper sjalot en korianderstelen aan de kook brengen
  2. Bouillon trekken ( ongeveer 40 minuten)
  3. Spinazie wassen, laten slinken boven het vuur
  4. Spinazie uitdrukken in de zeef en daarna fijn hakken
  5. Bouillon zeven
  6. Kip plukken en in stukken trekken
  7. Teen knoflook fijn hakken
  8. Olijfolie verhitten, knoflook bakken met de kipstukjes ( kort)
  9. Kip warm houden
  10. Bouillon aan de kook brengen, de spinazie toevoegen
  11. Soep op smaak afmaken
  12. Binden met aardappelmeel
  13. Soep serveren met knapperige kipstukjes en partje citroen

Deze soep kan ook met konijn gemaakt worden i.p.v. kip

Origineel gebruikt men jute bladeren i.p.v. spinazieblad.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie