Haringsalade op een bedje van drie kleuren bietjes met mierikswortelroom

Dit recept is bestemd voor 4 personen.

Ingredienten

    • 4  middelgrote verse haringen
    • 3 gekookte bietjes  wit, roze, geel
    • 1  mooie rode ui
    • 4  ratte aardappeltjes in de schil gekookt
    •    kleine blaadjes wat voorhanden is
    •   ringen fijn geschaafde rode ui
    • 1/2 bekertje  geslagen room
    •   Vers geraspte mierikswortel

Voor de dressing

  • 3 el dragonazijn
  • 3 el zonnebloemolie
  • lepeltje suiker
  • lepeltje Hollandse mosterd
  •   peper en zout

Bereidingswijze

  1. Schaaf de bietjes in mooie ronde plakjes, drapeer ze in de rondte op een bord.
  2. Pel de aardappeltjes en snijdt ze in ronde plakjes.
  3. Leg in het midden van de bietjes weer een ronde ring daarvan.
  4. Klop de dressing en sprenkel die erover.
  5. Snijdt de haring in dunne reepjes en leg ze midden in de aardappeltjes.
  6. Schaaf de uienringen mooi dun en verdeel ze over de salade.
  7. klop de slagroom lobbig en werk er wat geraspte mierik doorheen, maak een toef op de haring versier nog wat met kleine blaadjes van wat er voor handen is!
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie