Ingredienten
- 100 gram rundergehakt
- 2 theelepels Japanse sojasaus
- 1 theelepel witte peper
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel sake
- 1 ei (losgeklopt)
- 2 theelepels sesamolie
- 150 gram spitskool (zeer fijngesneden (1/4 kool))
- 2 uien (zeer fijn gesneden)
- 40 wontonvelletjes
Saus
- 8 eetlepels chilisaus
- 8 eetlepels sojasaus
|
Bereidingswijze
- Meng gehakt, sojasaus, peper, suiker, sake, ei en sesamolie, kool en uien in een kom en zet dit een uur weg.
- Neem een velletje deeg en leg een theelepel van het mengsel op het midden van het velletje. bevochtig een kant en vouw het deeg geplooid rondom de vulling. Sluit de dumpling af.
- Bedek de bodem van een grote koekenpan met een laag kokend water. Bak hierin de dumplings op de geplooide zijde. Haal dumplings met een schuimspaan uit de pan
- Verhit in een tweede pan een laagje plantaardige olie en bak hierin de dumplings goudbruin op de niet geplooide zijde.
- Serveer met Japanse sojasaus en chilisaus.
|