Courgettebeignets met Manouri

Voor 4 personen, of 24 kleine beignets voor 8 personen.

Ingrediënten:

  • 3 middelgroten courgette, uiteinde verwijderd en grof geraspt
  • 2 kleine sjalotten, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Rasp van 2 limoenen
  • 60 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 2 ½ theelepel korianderzaad
  • 1½ theelepel kardemon
  • 150 gram manouri ( of feta, of halloumi, grofgebroken in stukjes van 1 – 2 cm
  • Ca. 150 gram zonnebloemolie
  • Grof zeezout en zwarte peper

Ingrediënten: Zure room met limoen en kardamon

  • 200 ml zure room
  • 5 gram korianderblaadjes grofgesneden
  • ½ theelepel gemalen kardamon
  • Fijn geraspte schil en sap van de limoen.
  • Zout en zwarte peper

Bereiding:

  1. Roer in een kommetje alle ingrediënten voor de zure roomsaus door elkaar met ¼ theelepel zout en versgemalen zwarte peper. Zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Doe de geraspte courgette in een zeef en strooi er 1 theelepel zout over. Laat de courgette 10 minuten staan, knijp ze dan goed uit om zoveel mogelijk vocht te verwijderen, moet wel een beetje vochtig blijven.
  3. Doe de geraspte courgette in een grote kom met sjalot, knoflook, limoenrasp, bakmeel, eieren, gemalen koriander, kardamon en wat versgemalen zwarte peper. Vermeng alles tot een gelijkmatig beslag en schep er rustig de kaasblokjes door zonder te breken.
  4. Giet een laag van 2 – 3 mm olie in een grote koekenpan en zet op halfhoog vuur. Schep 4 bergjes van elk 1 volle eetlepel beslag in de pan, zorg voor voldoende tussenruimte en druk elk bergje tijdens het bakken met een schuimspan iets platter. Bak ze in 6 minuten aan beide kanten goudbruin en krokant.
  5. Leg ze op een met keukenpapier bekleden schaal en houd ze warm. Bak door tot het beslag op is.

             

Serveren:

  • Leg op elk bord 3 beignets, serveer ze meteen, met de saus ernaast.
Print Friendly, PDF & Email