Ceviche met zoete aardappel

(4 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gr. stevige witvisfilets (bijv. snapper)
  • sap van 2 citroenen
  • 2 el. olijfolie
  • 2 rode uien
  • 1 rode peper
  • 2 tl. Korianderzaad
  • 1 tl. Komijnzaad
  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 kropjes little gem
  • 200 gr. maïskorrels (blik)
  • een beetje grof zeezout
  • een beetje peper

Bereiding:

  1. Snijd de visfilets in dunne plakjes. Meng de visplakjes in een kom met het citroensap. Pel intussen de uien en snijd ze in ringen. Was de rode peper, verwijder zaad en lijst en snijd hem in ringen. Meng de ui, de rode peper, het korianderzaad en het komijnzaad met de vis.
  2. Was de zoete aardappel en kook hem in ca. 25 minuten gaar in water met wat zout. Neem de zoete aardappel uit de pan en laat hem even afkoelen. Snijd de aardappel in dunne plakken en verdeel ze over de borden. Snijd de blaadjes van de little gems los en was ze in koud water. Laat de sla goed uitlekken en verdeel hem over de zoete aardappel.
  3. Laat de maïskorrels uitlekken. Meng de maïskorrels door de ceviche. Breng het geheel op smaak met grof zeezout en peper. Verdeel de ceviche over de zoete aardappel.
Print Friendly, PDF & Email