Cubaanse soep met zwarte bonen

(4 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gr. chorizo
  • 2 lenteui
  • 1/2 tl. gemalen komijn
  • 1 blik zwarte bonen (uitgelekt 425 gram)
  • 1 Vleestomaat (in blokjes van 1cm)
  • 5 dl. kippenbouillon (van tablet)
  • Sap van 1 limoen, of naar smaak
  • 2 tot 4 eetlepels gehakte koriander

Bereiding:

  1. Snijd de chorizo in blokjes ter dikte van een ½ cm. Bak de stukjes chorizo ongeveer 5 minuten in een droge pan, of tot ze oranje olie loslaten en een beetje krokant geworden zijn. Schep ze met een schuimspaan in een kom of op een bord.
  2. Snijd het groene deel van de lente-uitjes, maar bewaar het om later in plakjes te snijden. Snijd het witte deel in dunne plakjes en doe die in de pan met oranje olie. Voeg er de gemalen komijn aan toe en roerbak alles een paar minuten op matig vuur. Doe de zwarte bonen in de pan. Roer de stukjes tomaat en de kippenbouillon door de soep.
  3. Houd de soep zonder deksel op de pan 10 minuten tegen de kook aan.
  4. Schep de soep in de kommen, strooi er de bewaarde stukjes chorizo in, doe er een flinke kneep limoensap bij en strooi er het in dunne plakjes gesneden groen van de lenteui en wat gehakte koriander over.
Print Friendly, PDF & Email