Hummus bi tahini – Kikkererwtenpuree Geplaatst op oktober 2, 2006 door Jurgen Ingrediënten ongeveer 250 gram gekookte gare kikkererwten 1 a 2 eetlepels citroensap 1 a 2 lepels kookvocht of water 2 eetlepels tahina 2 teen knoflook uit de knijper Peper, zout 1 eetlepel olijfolie 1 theelepel komijnpoeder( djinten) Garnering 1 lepel kikkererwten 1 rode paprika in reepjes 1/4 bos peterselie Bereiding doe de kikkererwten, het citroensap, de tahina, de knoflook, het zout en de peper, de olijfolie en de komijnpoeder in de mengbeker. meng de ingrediënten tot een pasta als het mengsel te droog is voeg water en olijfolie toe tot een mooie gladde puree maak het mengsel op smaak af met zout en peper de hummus op een diep bord glad strijken paprika reepjes kort blancheren peterselieblad heel fijnhakken reepjes paprika en de hele kikkererwten op de hummus leggen bestrooien met de gehakte peterselie