Zalm en spinazie roulade


4 personen

Ingredienten:

  • 300 gram verse spinazie  gebruiksklaar
  • 4 eieren gesplitst
  • 50 gram Parmezaanse  kaas geraspt
  • 200 gram zachte roomkaas
  • 4 lepels crème fraise
  • 2 tomaten zonder zaadjes en in brunoise gesneden
  • 2 eetlepels bieslook
  • 200 gram gerookte zalm
  • Zout en peper

Bereiden:

  1. Bekleed  een bakplaat 30 x 30 cm met vetvrij bakpapier en vet in met olie
  2. Kook de spinazie in een bodempje water  tot geslonken is. Giet goed af en knijp resterende vocht zoveel mogelijk eruit.
  3. Eieren splitsen in eidooier en eiwit. Eidooier losroeren meng met spinazie (Afgekoeld) en geraspte kaas en voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel ze voorzichtig door het spinazie mengsel.
  5. Giet het mengsel in de papieren bakvorm verdeel gelijkmatig. Bak in voorverwarmde oven 180 C graden 15 minuten.
  6. Keer het spinaziemengsel op een groot vel vetvrij bakpapier en laat afkoelen.
  7. Roer de zachte kaas met crème fraise door elkaar.
  8. Spreid over de spinazieroulade en plakjes zalm en rol stevig op en doe aluminiumfolie erom heen.
  9. Laat opstijven in diepvriezer.
  10. Plakken snijden, op bord leggen en garneren met tomaten.
Print Friendly, PDF & Email