4 personen
Ingrediënten:
- 4 blaadjes bladerdeeg
- 4 aluminium vormpjes
- 1 venkel ( in kwarten)
- 1 groenten tablet ½ liter water
- 1 laurier blaadje
- Scheut Pernod
- 200 gram Texels boeren kaas
- Tapas tomaten 10 blauwe druiven
- 1 el dragonblaadjes
- Knoflook tenen ( fijn gesneden)
Bereiden:
- Verwarm de oven voor 185 C.
- Vet de aluminiumvormpjes in.
- Verwarm het water met bouillonblokje scheut Pernod knoflook laurierblad.
- Venkel kwarten op middelhoog vuur in 7 min. Beetgaar koken.
- Venkel uitlaten lekken en leg in vormpjes met de bolle kant naar boven
- Bestrijken met olie.
- Kaas fijn snijden en over venkel verdelen.
- Bladerdeegplakjes erop leggen aandrukken en prik gaatjes in het deeg.
- Bak de vormpjes in 25 minuten goudbruin.
- Laat iets afkoelen keer om op een bord.
- Tomaten in vieren snijden en vermengen met druiven zout en peper. garneren met dragonblaadjes
Wijnadvies: Riesling No I of Eser Rheingau