Tarte Tatin van Venkel


4 personen 

Ingrediënten:

  • 4 blaadjes bladerdeeg
  • 4 aluminium vormpjes
  • 1 venkel ( in kwarten)
  • 1 groenten tablet ½  liter water
  • 1 laurier blaadje
  • Scheut Pernod
  • 200 gram Texels boeren kaas
  • Tapas tomaten  10 blauwe druiven
  • 1 el dragonblaadjes
  • Knoflook tenen ( fijn gesneden)

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor 185 C.
  2. Vet  de aluminiumvormpjes in.
  3. Verwarm het water met bouillonblokje scheut Pernod knoflook laurierblad.
  4. Venkel kwarten op middelhoog vuur in 7 min. Beetgaar koken.
  5. Venkel uitlaten lekken en leg in vormpjes met de bolle kant naar boven
  6. Bestrijken met olie.
  7. Kaas fijn snijden en over venkel verdelen.
  8. Bladerdeegplakjes erop leggen aandrukken en prik gaatjes in het deeg.
  9. Bak de vormpjes in 25 minuten goudbruin.
  10. Laat iets afkoelen keer om op een bord.
  11. Tomaten in vieren snijden en vermengen met druiven zout en peper.                               garneren met dragonblaadjes

Wijnadvies: Riesling  No I of Eser  Rheingau

Print Friendly, PDF & Email