Yoghurtcake met granaatappel

8 personen

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 60 gr witte basterdsuiker
  • 2 tl vanille-essence
  • 300 gr Turkse yoghurt + 3 el voor garnering
  • 50 ml melk
  • rasp van 1 limoen
  • rasp van 1 sinasappel
  • 2 el granaatappel melasse
  • 100 gr bloem
  • 30 gr pistachenoten, grof gehakt
  • granaatappelpitten
  • 2 ovenschalen welke in elkaar passen

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Spits de eieren. Zowel het eigeel als het eiwit wordt gebruikt. Klop het eiwit stijf met 15 g suiker, tot je de kom op de kop kan houden.
  2. Mix snel het eigeel samen met driekwart van de suiker tot een dikke lichte massa. Voeg resterende suiker, vanille-essence, yoghurt, melk, zest van limoen en sinaasappel, granaatappelmelasse en bloem toe en meng goed door elkaar.
  3. Schep het eiwit luchtig door het yoghurtmengsel. Giet het beslag in de met bakpapier beklede kleine vorm. Zet deze in de grote ovenschaal en vul deze met heet water tot de kleine schaal voor de helft onderstaat. Bak de cake in 40 minuten goudbruin en gaar. Hij mag vanbinnen wel nog wat vochtig blijven.
  4. Laat de cake minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast. Smeer vlak voor serveren drie eetlepels yoghurt over de bovenkant en bestrooi met de pistache en granaatappelpitjes.
Print Friendly, PDF & Email