10 personen
Ingrediënten:
- 1 Yam (Toko)
- makreel
- palmolie
- chilipeper
- wilde bladspinazie
- 2 uien
- 100 gr marinade
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 rode paprika
- 1 tl kerriepoeder
- snufje cayennepeper
- maggiblokjes
- zout
Voor de tweede variant:
- pruimendanten
- kaneel
- gemberpoeder
- honing
- koriander/munt

Bereiding:
- Schil de yam en snijd in blokken van 2 cm en de paprika in blokjes.
- Snipper de uien en frituur in de palmolie.
- Voeg 100 marinade, gepelde tomaten en paprika toe en eventueel nog wat tomatenpuree.
- Voeg zout, 1 tl kerriepoeder, een snufje cayennepeper toe en verdeel de massa in tweeën.
- Voor pan 1; voeg de makreel toe en een kwart liter water en kook de yam gaar.
- Voor pan 2; voeg wat gemberpoeder, kaneel en de pruimen toe en een kwart liter water en kook de yam gaar.
- Hak de spinazie ondertussen fijn.
- Als de yam gaar is kan de spinazie erbij.
- Voeg bij de puree met de pruimen wat honing naar smaak toe en koriander en/of munt.