Yampuree 2x

10 personen

Ingrediënten:

  • 1 Yam (Toko)
  • makreel
  • palmolie
  • chilipeper
  • wilde bladspinazie
  • 2 uien
  • 100 gr marinade
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 tl kerriepoeder
  • snufje cayennepeper
  • maggiblokjes
  • zout

Voor de tweede variant:

  • pruimendanten
  • kaneel
  • gemberpoeder
  • honing
  • koriander/munt

Bereiding:

  1. Schil de yam en snijd in blokken van 2 cm en de paprika in blokjes.
  2. Snipper de uien en frituur in de palmolie.
  3. Voeg 100 marinade, gepelde tomaten en paprika toe en eventueel nog wat tomatenpuree.
  4. Voeg zout, 1 tl kerriepoeder, een snufje cayennepeper toe en verdeel de massa in tweeën.
  5. Voor pan 1; voeg de makreel toe en een kwart liter water en kook de yam gaar.
  6. Voor pan 2; voeg wat gemberpoeder, kaneel en de pruimen toe en een kwart liter water en kook de yam gaar.
  7. Hak de spinazie ondertussen fijn.
  8. Als de yam gaar is kan de spinazie erbij.
  9. Voeg bij de puree met de pruimen wat honing naar smaak toe en koriander en/of munt.

Print Friendly, PDF & Email