TOM YUM SOEP

Auteur: Kwoklyn Wan

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 stengels citroengras
  • 2 rode pepers
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 el verse gember geraspt
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 l groentebouillon
  • 2-3 middelgote tomaten, in blokjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 5 limoenblaadjes
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 blik stevige tofu, in blokjes
  • 1 bakje champignons, in plakjes
  • 60 ml limoensap
  • 1 el suiker
  • zout naar smaak

Voorbereiden:                   (10 minuten)

1. Verwijder de bovenste blaadjes het van citroengras, kneus de hele stengel met de zijkant je mes of een stamper zodat zo veel mogelijk van de smaak in de soep kan trekken.

2. Wrijf de pepers met de knoflook en de gember in een vijzel tot een pasta.

Bereiden:                        (30 minuten)

1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak het citroengras en de chillipasta ongeveer 3 minuten, tot de aroma’s vrijkomen.

2. Voeg de groentebouillon, tomaten, kokosmelk, de limoenblaadjes en de lichte sojasaus toe, roer goed door en breng aan de kook.

3. Zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de tofu en champignons toe aan de pan en laat 8 minuten koken.

5. Voeg limoensap, suiker en zout naar smaak toe.

Print Friendly, PDF & Email