Samosa met aardappel en tuinerwten

Voorgerecht 4 personen

Ingrediënten:
– 40 gram vaste aardappelen
– 40 gram tuinerwten
– 1 el zonnebloemolie
– halve kleine ui
– 1 tl komijn (djinten)
– 1 teen knoflook
– 0,5 cm gember
– evt 0,5 rode peper
– 2 el koriander
– ½ tl garam masala
– 4 plakjes bladerdeeg
– 1 ei

Kook de aardappelblokjes in 8 min beetgaar. Kook de tuinerwten in zout water 2 min en spoel ze koud af voor een mooie groene kleur. Bak de ui 5 min en voeg daarna de knoflook en gember mee. Haal van het vuur. Voeg de aardappel, tuinerwten, koriander en garam masala toe en laat afkoelen.
Zet een kommetje op 1 plakje bladerdeeg en cirkel met een mesje om het kommetje. Vul de samosa’s en maak de randen van met water nat en duw met de tanden van een vork het deeg goed dicht. Bestrijk de bovenkant met eidooier met wat water. Bak in 20 minuten gaar op 180 graden.

Bron: AH appie, Recepten.

Print Friendly, PDF & Email