Rundvlees met krieltjes en salade

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 600 gram rundvlees
  • 20 krieltjes
  • tijm
  • thee lepel knoflook droog (drogheria)
  • thee lepel tijm, zout en peper
  • 200 gram kastanjechampignons 
  • 4 framboos
  • kiemgroente.

Salad on the site

  • 4 bieten
  • peterselie
  • 100 gram babyspinazie
  • scheut azijn en olijfolie
  • thee lepel suiker, peper en zout
  • Bereiding:
  1. Rundvlees in de pan aanbakken en daarna laten sudderen
  2. De krieltjes 10 min koken, prikken of ze zacht genoeg zijn.
  3. Afgieten, scheutje olie, peper en zout erover, omschudden, zodat het mooi glanst, de krieltjes daarna warm houden.
  4. Salade maken, biet schaven, marineren met zout, peper, suiker, olijfolie en azijn, daarna de spinazie erbij mengen.
  5. Als het vlees zacht is, uitpluizen, bakken in olijfolie met alle kruiden, met de champignons

Serveren:

Maak het bord op: krieltjes op het bord, leg het rundvlees met de champignons op de krieltjes, maak af met de kiemgroente en de framboos erboven op. De bietensla kan op het bord of in een apart schaaltje.

Print Friendly, PDF & Email