Roodfluwelen koekje met bosvruchten ijs en popcorn

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 150 gram basterdsuiker
  • mespunt vanille extract
  • mespunt zout 
  • mespunt baking soda
  • mespunt bio kleur rood
  • 1 ei

  • Bereiding:
  1. Doe de boter en basterdsuiker in een kom en mix tot een romig geheel, voeg ei en vanille extract en de rode kleurstof toe en mix goed door.
  2. Voeg alle droge producten toe en mix tot alle goed is opgenomen.
  3. Laat het deeg een half uur rusten in de koeling
  4. Op een bakplaat bakpapier doen, maak balletjes van het deeg, en leg deze met voldoende tussenruimte op het bakblik.
  5. Bak ze in 10 tot 12 min op 170 graden 
  • Vulling:
    • 1 pakje Roomkaas Monchou
    • wat vanille extract
    • poedersuiker naar smaak
    • eventueel wat citroen toevoegen
  • Alles mengen in een kom tot een gladde massa, daarna in een spuitzak en opstijven in de koeling

Bereiding:

  1. Smelt de witte chocola
  2. De koekjes 1 helft vullen met de vulling, andere koekje ertegen aan zetten.
  3. Daarna de koekjes besprenkelen met de witte chocola en nog even zo 2 min in de koelkast

  • Popcorn met witte chocolade 
    • 1 eetlepel mais 
    • 1 eetlepel olie
    • witte chocola

Bereiding:

  1. Scheutje olie en de mais in de pan, verhitten en de pan draaien tot de popcorn is gepoft.
  2. De witte chocola smelten en dit over de popcorn draperen.
  3. Als dit klaar is de popcorn in de koeling zetten
  • Sorbetijs Albert Heijn  

Serveren:

De red velvet sandwich op een bord met een bolletje ijs en daarboven op de popcorn.

Print Friendly, PDF & Email