Ingrediënten: voor 4 personen
- 200 gram bloem
- 100 gram boter
- 150 gram basterdsuiker
- mespunt vanille extract
- mespunt zout
- mespunt baking soda
- mespunt bio kleur rood
- 1 ei
- Bereiding:
- Doe de boter en basterdsuiker in een kom en mix tot een romig geheel, voeg ei en vanille extract en de rode kleurstof toe en mix goed door.
- Voeg alle droge producten toe en mix tot alle goed is opgenomen.
- Laat het deeg een half uur rusten in de koeling
- Op een bakplaat bakpapier doen, maak balletjes van het deeg, en leg deze met voldoende tussenruimte op het bakblik.
- Bak ze in 10 tot 12 min op 170 graden
- Vulling:
- 1 pakje Roomkaas Monchou
- wat vanille extract
- poedersuiker naar smaak
- eventueel wat citroen toevoegen
- Alles mengen in een kom tot een gladde massa, daarna in een spuitzak en opstijven in de koeling
Bereiding:
- Smelt de witte chocola
- De koekjes 1 helft vullen met de vulling, andere koekje ertegen aan zetten.
- Daarna de koekjes besprenkelen met de witte chocola en nog even zo 2 min in de koelkast
- Popcorn met witte chocolade
- 1 eetlepel mais
- 1 eetlepel olie
- witte chocola
Bereiding:
- Scheutje olie en de mais in de pan, verhitten en de pan draaien tot de popcorn is gepoft.
- De witte chocola smelten en dit over de popcorn draperen.
- Als dit klaar is de popcorn in de koeling zetten
- Sorbetijs Albert Heijn
Serveren:
De red velvet sandwich op een bord met een bolletje ijs en daarboven op de popcorn.
