Rosti met brie en geroosterde druiven en krokante salie

Voor 6 personen

Ingrediënten voor 6 tosti’s

  • 2 middelgrote aardappelen
  • 1 ei
  • 1-2 eetl bloem
  • Peper+ zout
  • Nootmuskaat
  • 150 g pitloze druiven
  • 150 g brie
  • 3 el olijfolie
  • 8 blaadjes salie
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  1. 2 Aardappels schillen en raspen boven een kom, niet spoelen! Goed laten uitlekken en in een theedoek droog wringen. 
  2. Dan ei, bloem erbij. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. 
  3. Bakpapier op bakplaat en met uitsteker, mooie ronde vorm maken. 
  4. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de rosti op de bakplaat. Bak ze 1n 20-25 min goudbruin.
  5. Leg de laatste 15 minuten van de baktijd de druiven bij de rosti op de bakplaat of in aparte schaal. Roosteren ze zoet en sappig.
  6. Neem de bakplaat uit de oven. Leg de druiven op een bord. Snijd de brie in plakjes en verdeel over de rosti’s
  7. Schuif de rosti’s nog 2-3 minuten terug in de oven, tot de brie begint te smelten. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan. Bak de salieblaadjes in 1-2 minuten krokant; laat ze niet te donker kleuren!
  8. Leg rosti’s op een bord er de geroosterde druiven en de krokante salieblaadjes erover. Bestrooi evt nog met extra peper naar smaak.
Print Friendly, PDF & Email