Pruimen met garam masale crumble

en  Baileys-slagroom

Voor 6 personen

Ingrediënten:

  • 6 tot 12 rijpe pruimen
  • Garam masala
  • 1-2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • Voor de kruimeldeeg; 
  • 75 gram koude boter in stukjes gesneden
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram bloem
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • Snuf zout 
  • Voor de slagroom;
  • 300 ml slagroom
  • 50 ml Baileys

Bereiding:

  1. Verwarm de over voor op 200 graden (onder- en bovenwarmte)
  2. Snijdt de pruimen door het midden en verwijder de pit. 
  3. Verdeel de pruimen in een ovenschool en bestrooi ze ruim met garam masala. Strooi hierna de basterdsuiker er overheen. Zet de pruimen 10 minuten in de oven. 
  4. Maak nu het kruimeldeeg. Doe de boter samen met de suiker, het vanille-extract en het zout in een kom en mix enkele minuten zacht en romig. Voeg dan ook de bloem toe en kneed of mix goed door elkaar. Hoe langer je blijft mixen hoe groter de kruimels zullen worden. Lukt het niet met de mixer dan kun je het ook nog met de hand kneden. 
  5. Haal de pruimen uit de oven en bestrooi ze met het kruimeldeeg. Bak nog ca. 20 minuten tot het kruimeldeeg goudbruin ziet. Laat ca. 10 minuten afkoelen. 
  6. Klop de slagroom samen met de Baileys stijf. 
  7. Serveer samen met de pruimencrumbel. 

Bron: Buurvrouw Cathy

Print Friendly, PDF & Email