Panna cotta van kokosmelk en slagroom 4 personen
Ingrediënten:
- 100 ml dikke kokosmelk
- 25 ml room
- 15 gram suiker
- 1 blaadje gelatine opgelost in koud water.
Bereiding:
- Kokosmelk, slagroom en suiker op vuur verwarmen tot aan de kook
- Van het vuur halen en gelatineblaadjes uitknijpen en stuk voor stuk toevoegen aan mengsel
- Goed roeren, tot alles is opgelost.
- In vormpjes gieten en goed in de koelkast laten opstijven.
- Voor ieder 3 kleine Panna cotta
Kokoskoek
Ingrediënten:
- 25 gr kokosrasp
- 50 gr gecondenseerde melk
- 25 gr pure chocola
- 1/4 ananas
Bereiding:
- De kokosrasp vermengen met de gecondenseerde melk
- Een bakblik bekleden met bakpapier en dit mengsel mooi gladstrijken.
- Moet ongeveer 3 cm dik zijn
- In oven bakken op 160 graden, ongeveer 20 min. Moet mooi lichtbruin zijn
Als de koek is afgekoeld in mooie reepjes snijden van 3 x 3 cm gebruik hiervoor een liniaal. De stukjes kokoskoek voor de helft in de chocolade dompelen en weer laten afkoelen.
Chocoladesaus
Ingrediënten en bereiden:
- De chocolade au bain-marie verwarmen,
- Water mag niet heter zijn dan 37-40 graden.
- De gesmolten chocolade heb je nodig om de gebakken kokosreepjes in te dompelen, zie verder.
Ananas
Ingrediënten en bereiding:
- Ananas schoonmaken en in plakken snijden van 1 cm dik
- De ananas grillen
- 1 plak per persoon.
Rum karamelsaus
Ingrediënten:
- 45 gram suiker
- 5 ml glucosestroop
- 12,5 ml water
- Snuf zeezout
- 20 ml rum
- 40 ml slagroom
Bereiding:
- Van suiker tot zeezout zachtjes verwarmen, niet roeren. In een ruime dikke pan.
- Is de suiker opgelost dan het vuur wat hoger totdat het inkookt tot een mooie goudbruine karamel.
- Let op, niet te donker laten worden
- Van het vuur halen en voorzichtig slagroom toevoegen
- Weer op het vuur zetten en goed verwarmen, even weer aan de kook en naar smaak ongeveer 20 ml rum toevoegen, let op, zorg dat de saus niet te dik wordt.
Opdienen:
- 3 panna cotta op het bord leggen
- Garneren met een plakje gegrilde ananas de kokos koek en de saus.