Kottoyan viscurry

Als hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
– 500 gram stevige witvis
– 1 eetlepel kokosolie of andere olie
– 0,25 theelepel fenegriekzaad
– 1 theelepel bruin mosterdzaad
– 1 theelepel venkelzaad
– zout naar smaak
– 1,5 eetlepel gemberpasta
– groene peper naar smaak (optioneel)
– 10 stuks curry bladeren
– 1 kleine fijngesneden ui
– 1 middelgrote in blokjes gesneden tomaat
– 0,5 kurkuma
– 1 eetlepel korianderpoeder
– 3 eetlepels tamarinde pulp
– 1,5 kopje water
– 1 kopje cocosmelk

Snij de vis in blokken van 2 cm.

Bak het fenegriekzaad en voeg daarna het mosterdzaad toe tot het gaat springen. Voeg het venkelzaad aan de mix toe. Voeg de gember, ui, eventueel de groene peper en het curry blad en zout toe. Laat de ui zacht worden. Voeg de tomaat toe en laat 5 minuten bakken.

Zet het vuur laag en voeg kurkuma en korianderpoeder toe. Voeg wat water toe zodat de kruiden niet verbranden, laat 2-3 minuten pruttelen. Voeg de tamarinde pulp toe en laat weer 2-3 minuten pruttelen. Voeg weer wat water toe en laat 5 minuten koken.

Vlak voor opdienen voeg je de vis toe en laat zachtjes garen, zorg dat de vis niet breekt. Zodra de vis gaar is vlam omlaag en cocosmelk erbij. Laat de saus nog een keer tot het kookpunt komen. Garneer met korianderblad en dien op.

Bron: curry queens

Print Friendly, PDF & Email