Hollandse Garnalencocktail met verse ijsbergsla, cocktailsaus en avocado

4 personen

Ingrediënten:

  • 30 ml slagroom
  • 6 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 1 el whisky
  • 1 tl worcestersaus
  • ½ krop ijsbergsla
  • 3 rijpe avocado’s, in blokjes
  • 300 g Hollandse garnalen
  • Zout en peper

Bereiden:

  1. Klop voor de cocktailsaus met een garde de slagroom lobbig.
  2. Schep daarna met een lepel de mayonaise door de slagroom.
  3. Meng de ketchup, whisky en worcestersaus erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Gebruik 8 bladen van de ijsbergsla en verdeel ze over mooie glazen zodat een kommetje vormen. Vul de kommetjes met de avocado blokjes.
  5. Verdeel de garnalen over de avocado en schenk de cocktailsaus erover.
  6. Breng op smaak met wat versgemalen peper.

Print Friendly, PDF & Email