Zeeduivel Broccoli soep

 4 personen

Ingrediënten:

  • 480 g zeeduivel in kleine stukjes olijfolie
  • 1 stengel citroengras
  • 1 el kerrie
  • 1 blokje kippenbouillon
  • zout
  • 300 ml kokosmelk
  • 12 broccoliroosjes
  • 4 handjes venusschelpen ( of mosselen)
  • verse koriander

Soepbasis

  • ½ punt paprika
  • 25 g gember
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes
  • 2 blaadjes limoenblad
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g rode currypasta
  • 15 g verse koriander

Salade

  • 100 g daikon ( rettich)
  • 100 g appel ( granny smith)
  • 5 tot 10 blaadjes verse munt
  • 1 rode chilipeper
  • 1 limoen

Bereiden:

  1. Maal in een blender alle ingrediënten, samen met een scheutje water, tot een gladde massa.
  2. Plaats een wokpan op een hoog vuur met 3 el olijfolie. Wanneer de olijfolie warm is, voeg je de soepbasis toe.
  3. Bak goed door zodat de aroma’s vrijkomen en voeg hierbij 1 gespleten stengel citroengras en 1 el kerrie.
  4. Voeg 1 liter water, 1 kippenbouillonblokje en 1 el zout toe. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten trekken.
  5. Voeg 300 ml kokosmelk toe en houd onder het kookpunt. Doe de broccoli, de venusschelpen ( of mosselen) en de stukjes zeeduivel erbij. Laat de soep garen net onder het kookpunt.
  6. Werk de soep af met en enkele blaadjes koriander.
  7.  

Salade

  1. Snijd de daikon en de appel in fijne sliertjes. Doe ze in een mengkom samen met de fijngesneden blaadjes munt.
  2. Serveer met schijfjes chilipeper naar smaak en een partje limoen.
  3. Dien op als een no-nonsense maaltijdsoep met de salade als side dish

Print Friendly, PDF & Email