frambozenpuree en roze parels

 (4 personen)

Ingrediënten:

  • 3 eierdooiers
  • 45 g suiker
  • 120 ml prosecco of cava
  • 250 g frambozen (diepvries), ontdooit
  • roze decoratieparels (potje)

Bereiden:

  1. Pureer de frambozen tot een gladde puree.
  2. Druk de puree met de bolle kant van een lepel door een zeef, zodat de frambozenpitjes achterblijven.
  3. Verdeel de puree alvast over vier hoge glazen.
  4. Verhit een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de eidooiers, suiker en prosecco toe.
  5. Klop direct met een garde en maak hierbij steeds een 8-vorm. Blijf de sabayon kloppen met de garde tot deze gaar en luchtig is.
  6. Laat 10 min. afkoelen en schenk de sabayon op de frambozenpuree. Garneer met de parels.

Variatietip: vervang de prosecco door marsala, port, madera of zoete sherry.

Voorbereidingstip: de frambozenpuree is daags tevoren te maken en in de glazen worden geschept. Dek de glazen af met plasticfolie en zet ze tot gebruik in de koelkast. Splits de eieren alvast en bewaar in twee aparte bakjes, afgedekt met huishoudfolie. Weeg en meet de overige ingrediënten ook al van tevoren af. De rest van de prosecco is te serveren als aperitief. Sabayon is een mengsel dat à la minute gemaakt en direct moet worden geserveerd.

Wijnsuggestie: een gekoelde, mousserende rode wijn zoals Brachetto d’ Acqui uit Italië.

Print Friendly, PDF & Email