Pure Chocolademousse met pruimen en armagnac

8 personen

Voor het chocolade bakje:

  • 140 gr witte chocolade

Voor de pure chocolademousse:

  • 60 gr pure chocolade (70/80 %)
  • 5 half gedroogde pruimen ( zonder pit)
  • 1 el. armagnac
  • ½ el boter
  • 1 ½ el slagroom
  • 1 ei gesplitst
  • 1 dunne plaat perspex (oprolbaar)
  • plakband
  • 1 bakplaat bekleed met bakpapier

Voor de garnering:

  •  witte chocolade schaafsel
  • eetbare besneeuwde bloemblaadjes

Chocoladebakje

  1. Snijd van perspex acht repen van 4 x 15 cm, vorm van elke reep een ring van ca. 4 cm doorsnee en zet ze vast met plakband.
  2. Zet de ringen op de voorbereide bakplaat.
  3. Bekleed de binnenkant van de ringen met behulp van een theelepel met een laag witte chocolade en zorg dat de bovenrand ongelijkmatig wordt. Schep een lepeltje chocolade in de ringvorm en strijk dit op het bakpapier uit tot een dunne bodem
  4. Zet de plaat 15 minuten in de koelkast, haal hem er uit en strijk op de eventuele dunne plekken nog wat chocolade zodat ze met een stevige laag chocolade zijn bedekt. Zet de plaat nu minstens 30 minuten in de koelkast om uit te harden.

Pure chocolademousse

  1. Doe de gedroogde pruimen met de armagnac en 2 el. water in de Magi Mix en pureer ze glad.
  2. Doe de pure chocolade in een vuurvaste schaal, zet hem op een pan met net niet kokend water ( zorg ervoor dat het water de schaal niet raakt) en laat hem rustig smelten. Af en toe roeren tot het mengsel glad is.
  3. Neem de schaal van de pan en roer de boter door de chocolade tot dit is gesmolten.
  4. Roer nu de pruimenpuree, de room en de eidooier door de chocolade.
  5. Doe het eiwit in een brandschone vetvrije kom en klop het met een elektrische mixer tot het schuim in stijve pieken blijft staan.
  6. Schep een lepel schuim door de chocolademassa en spatel het resterende schuim er dan in drie porties doorheen. Schep ongeveer 2 eetlepels chocolademousse in de witte chocoladebakjes en laat minstens ze 2 uur opstijven in de koelkast.

Opmaak,

  1. Verwijder voor het opdienen voorzichtig het plakband van de perspex ringen. Zet de bakjes met een spatel op een schaal en garneer ze met geschaafde witte chocolade en of eventueel met besneeuwde bloemblaadjes.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email