voor 16 stuks
Ingrediënten:
- 250 gr bladerdeeg
- 150gr. gehakt (varkens)
- Gehaktkruiden/chilipeper
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- paprika poeder / sesamzaad
- 1 ei
- glas/ steker doorsnee 8/9 cm.
- bakpapier
- kwastje
- zeefje.
- vork
Bereiding:
- Oven voor verwarmen 200 C.
- Gehakt op smaak brengen met ui knoflook en kruiden.
- bladerdeeg in licht bevroren toestand rondjes uitsteken.
- Ruim een theel. gehakt op helft van rondje bladerdeeg leggen.
- Randen met losgeklopt ei of water insmerem voor de plakrand.
- De rondjes dicht slaan tot halve maandjes, randen aansluiten en met een vork aandrukken.
- De empanadellas op bakpapier op een bakplaat plaatsen, bovenkant insmeren met losgeklopt ei en z.n bestrooien met sesamzaad.
- Empanadillas voor 15 a 20 min. in de oven.
- Paprika poeder bestrooien met een zeefje, serveer heet of warm.