Empanadillas met gehakt.

 
 voor 16 stuks
Ingrediënten:
                   
  • 250 gr bladerdeeg
  • 150gr. gehakt (varkens)
  • Gehaktkruiden/chilipeper
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • paprika poeder / sesamzaad
  • 1 ei
  • glas/ steker doorsnee 8/9 cm.
  • bakpapier
  • kwastje
  • zeefje.
  • vork
 Bereiding:
 
  1. Oven voor verwarmen 200 C.
  2. Gehakt op smaak brengen met ui knoflook en kruiden.
  3. bladerdeeg in licht bevroren toestand rondjes uitsteken.
  4. Ruim een theel. gehakt op helft van rondje bladerdeeg leggen.
  5. Randen met losgeklopt ei of water insmerem voor de plakrand.
  6. De rondjes dicht slaan tot halve maandjes, randen aansluiten en met een vork aandrukken.
  7. De empanadellas op bakpapier op een bakplaat plaatsen, bovenkant insmeren met losgeklopt ei en z.n bestrooien met sesamzaad.
  8. Empanadillas voor 15 a 20 min. in de oven.
  9. Paprika poeder bestrooien met een zeefje, serveer heet of warm.
Print Friendly, PDF & Email