Oosterse loempia van eendenborst met garnituur

Ingrediënten

8 stuks:

  • 100 g gerookte eendenborstfilet
  • 8 oesterzwammen
  • 3 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g taugé
  • 1 el sherry
  • 1el soyasaus
  • ½ theel chilivlokken
  • 1 ei
  • 8 rijstvellen of grote loempiavellen
  • 1 ½ ltr zonnebloemolie( om te frituren)

Serveren:

  • chilipeperringen
  • koriander
  • hoisinsaus
  • + overige garnituur

De vulling van deze loempia is verrassend. Door de oesterzwammen krijgt de knapperige loempia een aardse smaak, die uitstekend past bij eendenborst.

Bereiding

  1. Snij de eendenborst en de oesterzwammen fijn. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen.
  2. Pers de knoflook uit. Doe de taugé in een mengkom samen met de eendenborst, de oesterzwammen, de lente-uitjes , knoflook, sherry, soyasaus en de chilivlokken. Meng het geheel door elkaar.
  3. Klop het ei los. Leg de loempiavellen naast elkaar. Leg in het midden van elk vel een klein rolletje van het taugémengsel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol ze op. Smeer het laatste deel in met losgeklopt ei.
  4. Loempia grillen of frituren. Verhit olie in wokpan 180 C en bak in 4 minuten goudbruin. Voor grillen oven op 200 C en gril de loempia’s in 25 min goud bruin.
  5. Serveer, met fijne chilipepers, koriander. Serveer bij de loempia’s een kommetje hoisinsaus.

 

Print Friendly, PDF & Email