Ingrediënten:
- 20 grote rauwe garnalen, ongepeld
- Enkele partjes citroen
- Satéprikkers
Voor de piri-pirisaus:
- 4 rode chilipepers
- 8 teentjes knoflook, ongepeld
- 2 tl tomatenpuree
- Sap van twee citroenen
- 45 ml rodewijnazijn
- 2 tl pimentón
- 1 1/2 el olijfolie
Bereiding:
- Bak voor de piri-pirisaus de pepers en knoflook in een kleine, droge koekenpan op matig vuur totdat ze zwartgeblakerd zijn.
- Laat afkoelen, pel en verwijder de zaadlijsten.
- Pureer de knoflook en pepers in een blender met de overige ingrediënten tot een gladde saus en breng op smaak met zout.
- Snij de kopjes en pootjes van de garnalen. Knip met een keukenschaar de rug van elke garnaal over ongeveer 5 cm in en verwijder voorzichtig het darmkanaal.
- Doe de garnalen in een kom, voeg de helft van de piri-pirisaus toe en meng goed.
- Rijg één garnaal aan één satéprikker.
- Gril 3 minuten aan elke kant op de BBQ of grillpan op middelhoog vuur, totdat de schalen donkerroze kleuren.
- Serveer met de resterende piri-pirisaus en partjes citroen.