Braziliaanse piri-piri garnalen

Ingrediënten:

  • 20 grote rauwe garnalen, ongepeld
  • Enkele partjes citroen
  • Satéprikkers

Voor de piri-pirisaus:

  • 4 rode chilipepers
  • 8 teentjes knoflook, ongepeld
  • 2 tl tomatenpuree
  • Sap van twee citroenen
  • 45 ml rodewijnazijn
  • 2 tl pimentón
  • 1 1/2 el olijfolie

Bereiding:

  1. Bak voor de piri-pirisaus de pepers en knoflook in een kleine, droge koekenpan op matig vuur totdat ze zwartgeblakerd zijn.
  2. Laat afkoelen, pel en verwijder de zaadlijsten.
  3. Pureer de knoflook en pepers in een blender met de overige ingrediënten tot een gladde saus en breng op smaak met zout.
  4. Snij de kopjes en pootjes van de garnalen. Knip met een keukenschaar de rug van elke garnaal over ongeveer 5 cm in en verwijder voorzichtig het darmkanaal.
  5. Doe de garnalen in een kom, voeg de helft van de piri-pirisaus toe en meng goed.
  6. Rijg één garnaal aan één satéprikker.
  7. Gril 3 minuten aan elke kant op de BBQ of grillpan op middelhoog vuur, totdat de schalen donkerroze kleuren.
  8. Serveer met de resterende piri-pirisaus en partjes citroen.

 

Print Friendly, PDF & Email