Flensjes gevuld met aardbeien en chocolademousse

Ingredienten:

 Voor de flensjes:

  •  75 bloem
  •  3 eieren
  • 1,5 dl water
  • 1,5 dl melk
  • 0.5 tl zout
  • 50 gr boter

Voor de vulling:

  • Plm. 500 gram aardbeien
  • 2 eetlepels poedersuiker
  •   3 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 eetlepels wodka= niet echt nodig maar wel lekker
  • 500 gr pure chocolade
  • 500 ml slagroom

 Bereidingswijze:

  1. Zeef voor de flensjes  de bloem met het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren los met wat melk en schenk dit in het kuiltje. Klop de bloem er geleidelijk vanaf de zijkant door. Roer de boter erdoor en klop dan geleidelijk de rest van de melk erdoor. Dek de kom af een laat minstens 30 minuten staan.
  2. Verhit een koekenpan op hoog vuur en doe wat zonnebloemolie in de pan. Zet het vuur lager. Schep 3 eetlepels beslag midden in de pan en verspreid het over de bodem. Bak het flensje 1 minuut tot hij stevig en lichtbruin aan de onderkant is. Keer het flensje en bak de andere kant. Bak zo verder tot het beslag op is.
  3. Verwarm de slagroom in een pannetje ( niet laten koken) . Breek de chocolade in stukken. Smelt de chocolade in de room. Af en toe goed doorroeren tot de chocolade is gesmolten. Roer hiernaar wens- 1 eetlepel sinaasappellikeur en eventueel 1 mespunt zout door.
  4. Maak de aardbeien schoon en snij ze in stukjes. Roer de sinaasappelsap en de poedersuiker door de aardbeien. Laat de aardbeien een paar uur marineren. Af en toe omscheppen.
  5. Verdeel de chocolademousse en de aardbeien over de flensjes. Rol de flensjes op en snij ze in repen van plm. 2,5 cm en zet ze vast met een saté prikker.

 Serveer met een dotje slagroom.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email