Coquilles met venkel-sinaasappelpuree

Ingrediënten:

  • 12 coquilles
  • 1 venkel
  • 1 banaansjalotje
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 glas droge witte wijn
  • 1 steranijs – 75 ml room
  • zout en peper
  • boter
  • scheutje olijfolie

Bereiden:

  1. Snijd onder – en bovenkant van de venkel plus eventueel het buitenste deel. Beetje afhankelijk van hoe het eruit ziet. Vervolgens in kleine stukjes verdelen.
  2. Snipper de sjalot.
    Verhit in een klein pannetje 25 gram roomboter en smoor hierin de sjalot tot het glazig begint te zien.Voeg de venkel en steranijs toe en bak een paar minuten zachtjes mee.
  3. Nu de wijn erbij plus het sap van een halve sinaasappel.
  4. Dekseltje erop en zachtjes laten stoven tot de venkel gaar en zacht is. Eventueel wat water toevoegen indien het vocht teveel verdampt.
  5. Steranijs eruit halen, die mag weg.
  6. Giet de room erbij plus nog een extra spriets sinaasappelsap en zet de staafmixer erop. Zelf vind ik een beetje structuur erin lekker, het hoeft wat mij betreft geen Olvarit te worden.
  7. Breng verder op smaak met wat gemalen peper en een beetje zout.
  8. Dep de coquilles goed droog en bestrooi ze met wat zout en peper.
  9. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie met wat roomboter op hoog vuur. Leg de coquilles erin en bak ze één hooguit anderhalve minuut per kant. Ze moeten stevig aanvoelen maar nog wel meegeven dan zijn ze perfect.
  10. Leg op ieder bordje drie hoopjes venkelpuree, drapeer er een coquille op. Strooi er een heel klein beetje sinaasappelrasp over en wat venkelgroen.
    Dit zelfde kun je natuurlijk ook doen op een amuselepel dan met 1 dotje venkelpuree en 1 coquille.

Print Friendly, PDF & Email