Bietentartaar

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 g gekookte bietjes
  • 1 sjalot
  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 -3 theelepels sriracha
  • 1 theelepel roze peperbessen
  • cress

Voorbereiden:

  1. Pel de bieten. Snijd ze in piepkleine blokjes. Snipper de sjalot heel fijn.
  2. Klop een dressing van de eidooiers, de mosterd, beide oliesoorten en de sojasaus.
  3. Dressing kan ook van 2 eetlepels vegan mayonaise, sesamolie en sojasaus worden gemaakt voor een veganistisch gerecht.

Bereiden:

  1. Schep de bietjes en de sjalot met de dressing voorzichtig door elkaar.
  2. Breng op smaak met de sriachasaus en eventueel met extra sojasaus.
  3. Schep de bietenblokjes op de 4 borden, je kan een kookring gebruiken.
  4. Kneus de peperbessen tussen de vingers en bestrooi de biet ermee.
  5. Garneer met de cress.
Print Friendly, PDF & Email