Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 500 g gekookte bietjes
- 1 sjalot
- 2 eidooiers
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 -3 theelepels sriracha
- 1 theelepel roze peperbessen
- cress
Voorbereiden:
- Pel de bieten. Snijd ze in piepkleine blokjes. Snipper de sjalot heel fijn.
- Klop een dressing van de eidooiers, de mosterd, beide oliesoorten en de sojasaus.
- Dressing kan ook van 2 eetlepels vegan mayonaise, sesamolie en sojasaus worden gemaakt voor een veganistisch gerecht.
Bereiden:
- Schep de bietjes en de sjalot met de dressing voorzichtig door elkaar.
- Breng op smaak met de sriachasaus en eventueel met extra sojasaus.
- Schep de bietenblokjes op de 4 borden, je kan een kookring gebruiken.
- Kneus de peperbessen tussen de vingers en bestrooi de biet ermee.
- Garneer met de cress.
