Dadar Gulung

Nagerecht 12 stuks

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 250 g bloem
  • 2 el suiker
  • 1 el pandapasta
  • 1 ei
  • Mespuntje zot
  • Plantaardige olie of margarine om in te bakken.
  • 500 ml melk, eventueel wat minder melk en de overgebleven kokosmelk toevoegen

Voor de vulling:

Ingrediënten:

  • 200 g gula djawa (palmsuiker)
  • 75 ml water
  • 300 ml kokosmelk
  • 2 pandanbladeren
  • Mespuntje zout
  • 300 g geraspte kokos

Bereiding:

  1. Doe de bloem, suiker, pandanpasta, het ei, zout en o,5 eetlepel olie bij elkaar. Voeg scheutje voor scheutje de melk ( of kokoksmelk) toe en meng tot een glad beslag. Zitten er klontjes in, giet het beslag dan ven door een zeef.
  2. Bak in een kleine pan met antiaanbaklaag, hele dunne flensjes van het beslag.
  3. Smelt de gula djawa met wat water op laag vuur tot een stroop. 
  4. Verwarm de kokosmelk met de pandanbladeren op laag vuur in een ruime pan. Zet het vuur uit zodra de melk begint te koken en laat even staan, zodat de smaak van de pandan goed intrekt.
  5. Schenk de pandansiroop bij de kokosmelk en voeg een snuf zout en de geraspte kokos toe.
  6. Verwarm al roerend, zodat het mengsel iets indikt. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
  7. Schep steeds een streep vulling op een flensje, vouw de zijkanten dicht en rol de flensjes losjes op, zodat ze niet scheuren.
  8. Dien op, zet een panna cotta glaasje op een bord, snij de flensje schuin door en maak het bord op.
Print Friendly, PDF & Email