Witte chocoladefudge met cranberry en pistache

Een heerlijke lekkernij voor bij de koffie en thee

Porties: 40 tot 45 blokjes fudge

Ingrediënten:

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 400 gram witte chocolade
  • 1 tl vanille extract
  • 150 gram gedroogde cranberry’s
  • 100 gram pistachenootjes
  • extra cranberry’s en pistachenootjes ter decoratie

Bereiden:

  1. Deze fudge is razendsnel gemaakt, je hebt alleen wat geduld nodig bij het opstijven. 
  2. Bekleed daarom eerst een bakvorm/ovenschaal van ongeveer 16 × 24 cm met bakpapier.
  3. Breng een pan met water aan de kook en plaats er een passende kom In een steelpannetje doe je de chocolade en gecondenseerde melk. Op een laag vuur laat je de chocola smelten tot je een egale massa hebt.
  4. Wanneer alle stukjes chocola gesmolten zijn, voeg je vanille-extract, de cranberry’s en pistachenootjes toe. Roer ze goed (en vlot) door het mengsel heen en stort dit dan in de met bakpapier beklede bakvorm.
  5. Gebruik een spatel om het gelijkmatig in de vorm te verdelen, verdeel dan de extra cranberry’s en pistachenootjes ter decoratie over de fudge.
  6. Zet de schaal opzij zodat het kan opstijven, dit heeft wel een paar uur nodig. Zelf zet ik hem eerst een uurtje op het aanrecht en verplaats hem dan naar de koelkast. Na ongeveer 3 uur is hij al stevig genoeg om blokjes van te snijden, maar ik wacht zelf liever tot de volgende dag.

Bewaren 

In een afgesloten trommel in de koelkast blijft de fudge zeker 3 weken goed.

Print Friendly, PDF & Email