Blauwe bessen met roomkaas Met walnroten, slagroom en bosbessensap

4 personen

Ingrediënten:

  • 200 g Roomkaas
  • Sap van 1 limoen
  • 25 g suiker
  • 50 ml slagroom, stijfgeklopt.
  • 150 ml bos- of blauwe bessensap
  • 25 g suiker
  • 500 g blauwe bessen
  • 50 g gepelde walnoten

Bereiden:

  1. Roer de verse roomkaas los met citroensap en suiker.
  2. Schep er de stijfgeklopte slagroom doorheen.
  3. Breng het bessensap met de suiker aan de kook en laat de blauwe bessen 1 minuut meekoken.
  4. Verdeel toefjes roomkaas over de borden of spuit met een grofgetand spuitmondje rozetten roomkaas op 4 borden.
  5. Schep de bessen en de saus er omheen en garneer het dessert met halve walnoten.

Tip
de saus wordt extra lekker met twee eetlepels port. Vervang de blauwe bessen door bosbessen of bramen.

Print Friendly, PDF & Email