Amuse met biet en geitenkaas

4 personen

Ingredienten:

2 gekookte bietjes
2 sinaasappels
100 gram Cheese Crumbles Honing of zachte geitenkaas met honing
1 ½ el, ciderazijn of witte wijnazijn
4 el, yoghurt
1 tl, geraspte mierikswortel
½ tl, mosterd
½ el, olie
2 takjes verse dille
peper en zout

Bereiding:

  1. Schil de gekookte bietjes en snijd ze in dobbelsteentjes. Doe ze in een bakje en besprenkel met de azijn.
  2. Snijd de sinaasappels door midden en verwijder de halve partjes met een grapefruit-mesje.
  3. Snijd de groet partjes nog een keer door. Pers de lege sinaasappel nog een keer uit om het resterende sap op te vangen. Meng dit met de yoghurt en de mierikswortel.
  4. Hak de takjes dille fijn en bewaar 4 mooie toefjes voor de decoratie. Voeg de dille toe aan de yoghurt.

Als je geen Crumbles gebruikt , verkruimel dan de geitenkaas met honing. Meng de geitenkaas met de bietjes en de sinaasappels.

Opmaak :

  1. Doe het mengsel in vier glaasjes, lepel er de saus over, geef nog een draai aan de pepermolen en decoreer de amuse met een toefje dille.
Print Friendly, PDF & Email