Mini Pavlova’s

Nagerecht: Voor 8 mini Pavlova’s of 4 medium

Ingrediënten Pavlova:

  • 3 eiwitten
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 tl citroensap
  • 2 tl maïzena

Ingrediënten Toplaag:

  • 125ml slagroom
  • 250ml mascarpone
  • 1 citroen
  • 8 frambozen
  • 25 gram pistachenootjes (ongezouten)
  • 2 eetlepels lemoncurd

Ingrediënten Lemoncurd:

  • 2 biologische citroenen rasp en sap ongeveer 130 ml.
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter 
  • 2 eieren geklutst 

Bereiding Pavlova

  • Verwarm de oven voor op 100 °C
  • Klop eiwitten met de kristalsuiker, citroensap en maïzena stijf
  • Dit is klaar zodra je stevige pieken schuim kunt maken.
  • Schep met een spatel voorzichtig de poedersuiker erdoor. 
  • Niet meer mixen anders bestaat de kans dat het eiwit minder stijf wordt.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel 8 gelijke hoopjes schuim op de bakplaat. 
  • Met een lepel maak je ze iets ronder en maak ook een klein kuiltje in het midden.
  • Dat is straks handig bij het afwerken.
  • Bak de kleine pavlova in 1,5 tot 2 uur op 100 °C (boven en onderwarmte)
  • En laat volledig afkoelen in de uitgeschakelde oven met de deur op een kleine kier.
  • Haal de pavlova van het voorzichtig van het bakpapier, het kan nog een beetje plakken.
  • De pavlova kan je enkele dagen bewaren in box met afgesloten deksel

Bereiding Toplaag:

  1. Was de citroen en rasp dunne laagjes van de schil.
  2. Doe de slagroom en de mascarpone in een kom.
  3. Mix eerst op een lage stand tot de mascarpone is opgenomen en niet voor klonten zorgt.
  4. Mix daarna op hoge snelheid tot het mengsel stijf is.
  5. Schep de citroenrasp door de room. 
  6. Zet de mascarponeroom in de koelkast tot je deze nodig hebt.
  7. Hak de pistachenootjes middelfijn.

Bereiding Lemoncurd:

  1. Rasp de citroenen en pers ze uit. Zeef het sap om velletjes en pitjes te verwijderen.
  2. Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een hittebestendige kom en verhit deze au-bain-Marie. Laat de ingrediënten in de kom smelten en roer rustig tot een gladde massa.
  3. Als de boter gesmolten is voeg je het citroensap toe, roer dit door met een garde. Voeg hierna de geklutste eieren toe terwijl je blijft roeren. 
    Blijf rustig roeren in de kom terwijl de lemon curd steeds dikker wordt. Als de curd de dikte van yoghurt heeft is hij goed. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  4. Giet de lemon curd in een schaal om af te koelen. De lemon curd dikt nog wat in tijdens het afkoelen tot de uiteindelijke juiste dikte.

    Daarna kan je de curd in een pot 2 weken in de koelkast bewaren.

Opdienen:

  • Smeer de bovenkant van de pavlova voorzichtig in met de mascarponeroom. Gebruik daarvoor een spatel of een lepel.
  • Plaats een framboos in het midden en bestrooi het geheel met gehakte pistachenootjes.

Bron: Laura’s Bakery (gedeeltelijk)

Print Friendly, PDF & Email