Nagerecht voor 4 persoen.
Ingrediënten:
- 1 potje lemon curd
- 200 ml slagroom
- 200 ml Griekse yoghurt
Bereiding:
- Roer in een kommetje 3 eetlepels lemon curd met een scheutje water los en zet apart.
- Roer de overige lemon curd met een scheutje room los in een kom.
- Klop de overgebleven room lobbig de met room losgeslagen lemon curd voeg de Griekse yoghurt toe.
- Schep het mengsel in de ijsmachine en laat de machine 30 minuten draaien.
- Schep het ijs een platte bak en giet het mengsel van de lemon curd over het ijs en verdeel met een satéstokje over het ijs.
- In de diepvries laten staan tot gebruik.
Oublies
Ingrediënten
- 50 g tarwebloem
- 1 theelepel gemberpoeder
- 50 g poedersuiker
- 40 g eiwit
- 50 g boter
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 250 graden.
- Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en meng meteen .
- Laat het mengsel een uurtje afgedekt rusten buiten de koelkast.
- Maak van het beslag zeer dunne rondjes met een diameter van 5 cm
- Bak de oublies in porties. Zet de bakplaat zo’n 10 minuten in de oven.
- Haal de oublies van de bakplaat en leg ze over de glaasjes en laat afkoelen.
- Schep het ijs in de bakjes garneer met pistachenootje deze even bakken in een droge pan. Beetje kerst spuitgoud stof.