Romig Citroenijs

Nagerecht voor 4 persoen.

Ingrediënten:

  • 1 potje lemon curd
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml Griekse yoghurt

Bereiding:

  1. Roer in een kommetje 3 eetlepels lemon curd met een scheutje water los en zet apart.
  2. Roer de overige lemon curd met een scheutje room los in een kom.
  3. Klop de overgebleven room lobbig de met room losgeslagen lemon curd voeg de Griekse yoghurt toe.
  4. Schep het mengsel in de ijsmachine en laat de machine 30 minuten draaien.
  5. Schep het ijs een platte bak en giet het mengsel van de lemon curd over het ijs en verdeel met een satéstokje over het ijs.
  6. In de diepvries laten staan tot gebruik.

Oublies

Ingrediënten

  • 50 g tarwebloem
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 50 g poedersuiker
  • 40 g eiwit
  • 50 g boter

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 250 graden.
  2. Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en meng meteen .
  3. Laat het mengsel een uurtje afgedekt rusten buiten de koelkast.
  4. Maak van het beslag zeer dunne rondjes met een diameter van 5 cm
  5. Bak de oublies in porties. Zet de bakplaat zo’n 10 minuten in de oven.
  6. Haal de oublies van de bakplaat en leg ze over de glaasjes en laat afkoelen.
  7. Schep het ijs in de bakjes garneer met pistachenootje deze even bakken in een droge pan. Beetje kerst spuitgoud stof.


Print Friendly, PDF & Email