Prei à la Grecque

ngrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • 30 ml witte wijn
  • 1 el tomatenpuree
  • ¼ tl suiker
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 4 korianderzaadjes geplet
  • 4 peperkorrels
  • 8 preitjes, schoongemaakt
  • 1 tl citroensap
  • zout
  • 1 el gehakte peter selie

Bereiding

  1. Doe de olie, wijn, tomatenpuree, suiker, laurierblad, tijm, knoflook, korianderzaad, peperkorels met 250 ml water in een grote koekenpan ( geen aluminium ). Breng aan de kook, doe een deksel op de pan en laat vijf minuten doorkoken.
  2. Leg de prei in een laag in de pan en zet het vuur laag. Doe het deksel weer op de pan en laat het geheel twintig tot dertig minuten zachtjes doorkoken, of totdat de prei gaar is.
  3. Haal de prei uit de pan en leg deze op een schaal.
  4. Voeg het citroensap toe aan het vocht in de pan en kook het geheel in totdat het een beetje stroperig is. Verwijder het laurierblad, de tijm en de peperkorrels.
  5. Breng op smaak met zout en giet de saus over de prei.
  6. Serveer de prei lauw en bestrooi met gehakte peter selie.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie