Franse uiensoep (1)

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 6 personen

  • 50 g boter
  • 750 g uien
  • in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook
  • fijngehakt
  • 45 g bloem
  • 2 liter runder – of kippenbouillon
  • 250ml witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • zout en peper
  • 12 sneetjes stokbrood
  • 100 g gruyere geraspt

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de uien toe.
  2. Bak de uien op een laag vuur onder af en toe roeren vijfentwintig minuten, of tot de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karameliseren.
  3. Voeg de knoflook en de bloem toe en blijf twee minuten roeren.
  4. Voeg nu langzaam en al roerend de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook.
  5. Voeg het laurierblad en de tijm toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Doe de deksel op de pan en laat vijfentwintig minuten zachtjes pruttelen.
  7. Verwijder het laurierblad en de tijm en proef of de soep goed van smaak is. Verwarm de grill voor.
  8. Rooster de sneetjes brood, verdeel ze over zes soepkommen en schep de soep erover.
  9. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de soep onder de grill totdat de kaas goudbruin en gesmolten is.
  10. Dien onmiddellijk op.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie