Zeewolf met amandelkorst en koriandermayonaise

Voor 4 personen

  • 15 gram verse koriander
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 tl gembersiroop
  • 6 el yoghurtmayonaise (Yofres)
  • 2 sneetjes oud witbrood (ontkorst)
  • 50 gram gepelde amandelen
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 el roerbakolie
  • 4 zeewolffilets ( ca. 225g per stuk)
  • bak papier
  • keukenmachine
 
.

Voorbereiden:

    1. Van koriander 4 takjes bewaren voor de garnering de rest in de keukenmachine doen. Sambal, gembersiroop en yoghurtmayonaise toevoegen en alles tot een mooie egale mayonaise mengen. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
    2. Het brood in de keukenmachine verkruimelen. Amandelen, knoflook en olie toevoegen en fijn malen. Het geheel op smaak brengen met peper en zout.

Bereiden:

  1. Oven voorverwarmen op 200° C. Bakplaat bekleden met bakpapier en daarop de zeewolffilets leggen. Amandelmengsel erover verdelen. Zeewolf in het midden van de oven ca. 15 minuten bakken. Intussen 4 borden voorverwarmen. Hierop de zeewolffilet leggen, mayonaise ernaast scheppen.. Garneren met achtergehouden takjes koriander.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie