Shi-take soep

4 personen

  • 25 gram boter
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • ½ rode paprika, fijngesneden
  • 200 gram shii-take in plakjes
  • 3/4 liter water
  • 1 ½ deciliter droge witte wijn
  • 1 groente bouillon tablet
  • 2 theelepels majoraan
  • verse peterselie
  • citroensap
  • bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • zout
  1. Verhit de boter in een braadpan. Fruit het sjalotje ongeveer 2 minuten. Paprika en shii-take erbij scheppen en circa 5 minuten zachtjes bakken. Dan water, wijn, bouillontablet, majoraan en kruiden naar smaak toevoegen. Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
  2. Verwarm de oven voor op 225 C.
  3. Knip de peterselie boven de soep fijn. Roer de eidooier los met een snufje zout.
  4. Schep de soep in 4 hoge soepkommen. De ontdooide plakjes bladerdeeg over de soepkommen leggen en met ei bestrijken. Maak de randen nat. Plak ze vast aan de rand van de soepkom. Laat het bladerdeeg in 8 minuten goudbruin en knapperig worden
Print Friendly, PDF & Email